• ✓ Gratis fragt fra 500 DKK
  • ✓ 1-2 dages levering
  • ✓ ALTID 30 dages returret
  • ✓ Gratis gaveindpakning

Kender du den internationale børnedag?

Oprettet d.

Kender du den internationale børnedag?

Kender du den internationale børnedag ?

 

Den internationale børnedag

 

 

Den internationale børnedag handler blandt andet om at gøre opmærksom på de børn, der har det svært.

”Den internationale børnedag er en helligdag i mange lande, der i de fleste lande bliver fejret den 1. juni. Det er samtidig en kampdag, der skal gøre opmærksom på børns behov.

Dagen stammer tilbage fra en konference om børns rettigheder i Geneve i 1925 hvor 54 lande var repræsenteret.

1. juni er siden blevet fejret som børnedag i mange lande - særligt i kommunistiske lande men i vesten ofte på andre dage.” (Wikipedia)

 

Vi her hos IsaDisaKids blev - sidste år - gjort opmærksom på dagen af vores søde blogger Andrea fra Apfelbäckchen. Hun bor i Berlin – og er opvokset i det tidligere Østtyskland.

Nysgerrig og interesseret, som jeg er, spurgte jeg Andrea, hvordan hun oplevede den internationale børnedag, da hun var barn – og hun har straks skrevet denne lille beretning til os.

"Den internationale børnedag var og er for mig stadig en meget smuk dag. Selvfølgelig, er hver dag en børnedag. Men lige netop den dag, var i min barndom noget ganske særligt.

På mange skoler og børnehaver blev der altid afholdt særlige aktiviteter, og der var ikke normal undervisning. Der blev arrangeret spændende udflugter, sjove aktivitetsdage – og man fik en lille gave.

Især fra forældre var der altid en smule ekstra opmærksomhed. Intet stort, men for os var det altid meget specielt. Nogle regioner i Tyskland har også i dag arrangeret særlige børnedags-arrangementer.

Mine børn får også altid en lille gave på denne dag. Selvfølgelig viser jeg dem hver dag, at de er det allervigtigste og kæreste for mig, men jeg vil gerne understrege det igen på børnedagen.

Ikke alle børn, der kommer til verden, er så glade eller har det så godt som vores børn. Hungersnød, krige og også triste begivenheder i deres egne familier er desværre stadig hverdag for mange børn i denne verden.

Så denne dag bruger vi til – i fællesskab - at tænke på disse børn."

 

Derfor vil vi også her hos IsaDisaKids fejre den internationale børnedag – og vi takker Andrea mange gange for at give os indsigt i hendes oplevelser af børnedagen.

 

Mange hilsner Rita


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar