• ✓ Gratis fragt fra 500 DKK
  • ✓ 1-2 dages levering
  • ✓ ALTID 30 dages returret
  • ✓ Gratis gaveindpakning

Bæredygtighed og Fairtrade

Oprettet d.

Bæredygtighed og Fairtrade

Bæredygtighed og Fairtrade

Bæredygtighed er skabe de bedst mulige betingelser for mennesker og miljø, både nu og i fremtiden. Bæredygtighed er det, som "skaffer menneskene og miljøet det bedste uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov".

 

Formålet med bæredygtig handel er:

  • at forbedre dårligt stillede producenters vilkår på markedet
  • at fremme social lighed
  • at beskytte miljøet
  • at øge bevidstheden om de ulige handelsforhold mellem nord og syd
  • at påvirke offentligheden gennem kampagner

 

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika skridt for skridt gennem handel får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen.

Bønderne, som er med i mærkningsordningen, er organiseret i kooperativer, der svarer til det, vi kender som andelsforeninger. Det betyder at bønderne går sammen og samlet kan levere store partier råvarer og dermed stå stærkere på markedet. 

Når bønderne sælger deres råvarer som Fairtrade, får de en mere fair og stabil pris, fordi de er garanteret en minimumspris. Det betyder også at selvom verdensmarkedsprisen falder til et meget lavt niveau, betales bønderne en minimumspris, der som udgangspunkt dækker produktionsomkostningerne. Når markedsprisen stiger og er højere end minimumsprisen, får bønderne også en større betaling, der i stedet udgangspunkt i denne højere pris. 

Derudover tjener de en Fairtrade-bonus. Det er midler, som kooperativerne tjener hver gang, de sælger Fairtrade-råvarer. Bønderne bestemmer i fællesskab over disse midler: Nogle kooperativer vælger at bygge en skole eller oprette studielegater, andre investerer i forbedring af dyrkningsmetoder eller omlægger produktionen til økologi.

Bønderne skal leve op til en række krav i forhold til social og miljømæssig bæredygtighed for at være med i Fairtrade. Bønderne kan selv bestemme, i hvilken retning de vil udvikle deres produktion og lokalsamfund. 

 

Bæredygtighed hos IsaDisaKids

Hvor det er muligt at vælge kollektioner, der er bæredygtige eller økologiske, har vi selvfølgeligt valgt dette, både for hensynet for naturen, medarbejderne i produktionen, og selvfølgelig dit barn.

Helt specifikt har vi bøjlerne fra Raintree, som er dansk design, lavet af indisk wire, som er lavet af omsmeltede og recycled plastikflasker.

 

Plastik i havet er en af de helt store syndere i forhold til miljøet - hvert år ender ca. 10 mio. ton plastik i havmiljøet - og koster en million fugle livet hvert år.

 

Mange hilsner Tine og Rita


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar